Azerbaycan Haritası

Azerbaycan Haritası

Azerbaycan haritası :Kafkasya ülkelerinden olan Azerbaycan komşuları ile de sürekli aktif iletişim halinde olmaktadır. Dünya genelinde ...

İçindekiler

Azerbaycan Haritası

Azerbaycan Haritası, buradan inceleyebilirsiniz.

National Geographic, dünya hakkında büyüleyici gerçekler, görüntüler ve anlatılarla dolu bir dergidir. Her sayı, dünyadaki her ülkeyle ilgili bilgileri içerir. Birçok insan National Geographic’i aydınlatıcı ve eğlenceli buluyor. Ayrıca aboneler derginin dijital versiyonlarını akıllı telefonlarına ve tabletlerine alıyor. Sonuç olarak, nerede yaşarsa yaşasın herkes National Geographic’e erişebilir.

National Geographic’in merkezi Washington, D 1-12th st., NW, #2000-2628’dedir. Derginin ofisleri, ülkenin başkentinin prestijli bir bölgesinde yer almaktadır. Bu, çalışanlara mükemmel kaynaklar ve ağ oluşturma fırsatları sağlar. Ek olarak, bu konum okuyuculara National Geographic’in tüm içeriğine kolay erişim sağlar. Dünya hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes, National Geographic’in genel merkezinde aradıklarını bulacaktır.

Azerbaycan, Hazar Denizi’nde bulunan ilgi çekici bir Orta Asya ülkesidir. Rusya, İran ve Türkiye ile komşudur ve ağırlıklı olarak Müslüman bir nüfusa sahiptir. Azerbaycan’ın başkenti, 1834 yılında bir Rus ticaret merkezi olarak kurulan Bakü’dür. Bakü, 20. yüzyılda petrol endüstrisi için önemli bir merkez haline geldi. Bugün Bakü, Doğu Avrupa’nın ve tüm eski Sovyetler Birliği’nin en modern şehirlerinden biridir.

Tofik Bağdasyan Merkez Parkı, Azerbaycan’ın en güzel yerlerinden biri olarak kabul edilir. Bakü’de bulunur ve 2.000 dönümlük araziyi kaplar. Parkta ziyaretçilerin eğlenmesi için bir hayvanat bahçesi, akvaryumlar, yürüyüş yolları ve diğer birçok cazibe merkezi bulunmaktadır. İnsanların oradayken eğlenebilecekleri kafeler, restoranlar ve diğer işletmeler de vardır. Azerbaycan’ı ziyaret eden herkes bu güzel halka açık parkı mutlaka görmelidir!

National Geographic dünyanın en ünlü dergilerinden biridir çünkü anlatıyı dünyadaki diğer kültürlerin görüntüleri ile birleştirmektedir. Birçok insan National Geographic makalelerini okuyarak yeni şeyler öğrenmeyi sever. Ayrıca, bugünlerde pek çok insan National Geographic’in Washington, D’deki ana merkezini ziyaret etmeyi seviyor!

Azerbaycan Haritası

Azerbaycan Haritası

Azerbaycan, Avrasya’nın Kafkasya bölgesinde yer alan bir ülkedir. Kuzeyde Gürcistan, batıda İran, güneyde Irak, doğuda İran ve Türkiye ile komşudur. Azerbaycan eyaleti, petrol, doğal gaz, kömür, kalker ve mermer gibi doğal kaynakları kapsamaktadır. Başkent Bakü’dür ve en büyük şehir Nahçıvan’dır.

Hazar Denizi’nde bulunan Azerbaycan ılıman bir iklime sahiptir. Yıllık ortalama sıcaklık 20° Santigrat ve yıllık ortalama yağış 600 ila 700 milimetredir. Azerbaycan eyaleti, petrol, doğal gaz, kömür, kalker ve mermer gibi doğal kaynakları kapsamaktadır. Hazar Havzası’ndaki en büyük petrol yataklarından birine sahiptir ve önemli bir petrol ihracat ülkesidir. Ayrıca taş aletler, ilaçlar ve yapı malzemelerinin üretiminde kullanılan çok miktarda mermer ve kireçtaşına sahiptir.

Azerbaycan ili, petrol, doğal gaz, kömür, kireçtaşı ve mermer doğal kaynaklarını kapsar. Hazar Havzası’ndaki en büyük petrol yataklarından birine sahiptir ve önemli bir petrol ihracat ülkesidir. Ayrıca taş aletler, ilaçlar ve yapı malzemelerinin üretiminde kullanılan çok miktarda mermer ve kireçtaşına sahiptir. Ayrıca Hazar’ın bol rezervlerinden elde edilen doğal gazla döndürülen gaz denilen kil fırının içinde pişen morina balığıyla yapılan meşhur kebabı ile de tanınır.

Azerbaycan, bir Sovyet cumhuriyeti olarak on yıllar sonra 1991 yılında Rusya’dan bağımsız hale geldi ve Moskova ile güçlü bağlarını koruyor. Hükümet, çok partili bir sisteme dayanan parlamenter bir hükümet sistemine sahip demokratik bir cumhuriyettir. Başkan devlet başkanı olarak görev yapar ve üst üste en fazla iki dönem görev yapmak üzere seçilir. Azerbaycan’da hükümet yapısı, ekonomi ve milli kültür açısından kendi ideolojilerine sahip çeşitli siyasi partiler mevcuttur. Azerbaycan’daki seçimler hileli veya müdahalesizdir ve uluslararası standartlara göre özgür ve adil olarak kabul edilir.

Bu ve diğer faktörlere dayanarak Azerbaycan 1991’den beri Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden biri haline geldi. Kültürel mirası onlarca yıl Sovyet yönetimi altında olmasına rağmen canlılığını koruyor; Rus egemenliği altındaki tarihlerine rağmen halkı ilericidir; ve doğal kaynakları, onu Asya’nın en zengin ülkelerinden biri haline getirmeye yardımcı oldu. Müzik, edebiyat ve sanat yoluyla dünya çapındaki kültürel etkilere katkıda bulunan bir kuruluş olarak, ‘Ateş Ülkesi’ ünvanını kazanmıştır.

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!