Azerbaycan Eğitim Kayıt İçin Gereken Belgeler

Azerbaycan Eğitim Kayıt İçin Gereken Belgeler

Azerbaycan'da Eğitim Kayıt İçin Gereken Belgeler : Genel olarak yurt dışı eğitimlerinde üniversite kayıtlarında aynı belgeler istenmektedir.

Azerbaycan’da Eğitim Kayıt İçin Gereken Belgeler

Azerbaycan’da Eğitim Kayıt İçin Gereken Belgeler :

Azerbaycan Eğitim Kayıt İçin Gereken Belgeler

Azerbaycan Eğitim Kayıt İçin Gereken Belgeler

Belgelerin çeviri işlemleri Azerbaycan Eğitim Merkezi tarafından yapılmaktadır. Azerbaycan’da üniversite okuyacak öğrencilerimizin ilk vizelerini Azerbaycan Eğitim Merkezi almaktadır.

Kayıt İçin İstenen Belgeler

1. Lise Diploması
2. Transkript 1–2–3–4 Lise not ortalamalarını gösteren tek sayfalık olmalı
3. ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi (sınava girmemiş ise gerekli değil
4. 4 Adet fotoğraf arka fon beyaz olmalı
5. Kabul Referans Belgesi

Belgelerini teslim eden öğrencilerimizin yol organizasyonu firmamız tarafından yapılmakta olup ulaşım ücreti öğrenciye aittir. Diğer Ülkelerden Azerbaycan’a Gelecek Öğrencilerin Kabulu için Gerekli Belgelerin kendi ülkelerinde tamamlanması ve merkezimize teslim edilmesi gerekmektedir. Ayrıca Türkiye üniversitelerinde Okuyacak YÖS ve SAT sonucu yerleştirmeleri yapılan öğrencilerimizin gerekli evrakları merkezimize teslim etmesi gerekmektedir.

Dil eğitimi için seviye tesbit belgesi yada TOEFL ve IELTS -SAT gibi uluslararası dil sınavlarının sonuçlarının aslı veya onaylanmış fotokopileri. Bu sınava katılmamış veya gereken puanı alamamış öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu’nun belirleyeceği sınav komisyonunun yapacağı sınavlarda başarılı olmalıdır.

Eğitim, bir ülkenin kalkınmasına yardımcı olmanın en etkili yollarından biridir. Eğitim, toplumsal ilerleme ve gelişme için harika bir araçtır. Mezun olan öğrencilerin sayısı endişe verici bir oranda arttığından, eğitim çoğu ülkede genellikle zorunludur. Eğitimli insanlar, insanlığın iyileştirilmesi için yeni fikirler icat etmeye daha yatkındır. Çoğu ülkenin katı bir eğitim politikası vardır ve Azerbaycan da bir istisna değildir. Bir yüksek öğretim kurumunda okumak için öğrencilerin titiz eğitim ve kurslardan geçmeleri gerekir.

Azerbaycan’da eğitim esas olarak ülkenin yasa ve yönetmeliklerine göre yapılır. Tüm akademik derecelerin, Lisans derecesi gibi derece içeren bir sertifika almaları gerekir. Bir derece elde etmek için, akredite bir kuruma veya üniversiteye kayıt olmalısınız. Ek olarak, tüm ortaöğretim sonrası eğitim, genellikle ön koşullu dersler olarak adlandırılan önceki akademik kayıtları gerektirir. Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde eğitim politikasını uygulama sorumluluğu dahilinde, tüm eğitim kurumlarına eğitim kaydı için gerekli belgeleri düzenler.

Azerbaycan’da ortaöğretim sonrası eğitime kaydolmak için kanıt sağlamanız gerekir. Aşağıdaki kriterleri karşıladığınızı: Azerbaycan’da doğduğunuzu veya Azerbaycan’a ait olduğunuzu; ortaokulu bitirdiniz; ve istediğiniz eğitim kurumuna giriş sınavını geçtiniz. Ortaokula kaydolmak için, dokuzuncu sınıfı tamamlamış olmanız ve İngilizce veya ana dilinizde (1. sınıf) genel geçer bir sertifikaya (2. sınıf) sahip olmanız gerekir. İngilizce bilmiyorsanız, yedinci sınıfı tamamlamış olmanız ve İngilizce geçme sertifikasına sahip olmanız gerekir. Ayrıca, tüm ortaöğretim sonrası öğrencilerin yeteneklerini kanıtlamak için akademik derecelerini ve diplomalarını sunmaları gerekir.

Yurtdışında okumak istiyorsanız, kendi ülkenizin Azerbaycan’da okumak için eğitim protokolünün gereksinimlerini karşılamanız gerekir. Örneğin: Avustralya’dan geliyorsanız, üniversitenizin Azeri Türkleri Ulusal Yönetim Kurumu (NGAA) ile bir anlaşması olup olmadığına bakın. Değilse, üniversitenizin Azerbaycan Üniversitesi (AU) ile anlaşması olup olmadığına bakın. Her iki kurumun da Avustralya üniversiteleriyle, Avustralyalı öğrencilerin ek bir İngilizce kursu tamamlamalarına gerek kalmadan AU’da aldıkları dersler için uluslararası akademik kredi almalarına olanak tanıyan anlaşmaları vardır.

Öğrencilerin Azerbaycan’da herhangi bir eğitim kurumuna başvurmadan önce eğitim kaydı için gerekli belgeleri anlamaları önemlidir. Bu belgelerin elinizin altında olması, gecikmeleri veya kurslara kaydolma zorluklarını önlemeye yardımcı olabilir. Yurtdışında yaşamayı veya okumayı planlıyorsanız, yurtdışındaki herhangi bir eğitim kurumuna başvurmadan önce ülkenizin eğitim gereksiniminin karşılandığından emin olmalısınız.

 

Adres Te. No.
Katip Mustafa Çelebi Mavi Han İstiklal Caddesi No: 49 D:kat:5, 34433 Taksim/İstanbul (0212) 709 87 09

İnstagram

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!