Azerbaycan'da Eğitim - Yaşam

Azerbaycan’da Eğitim – Yaşam

Özel şartlara da uygun olan Azerbaycan ülkesi eğitim alanında da gelişim göstermektedir. Azerbaycan'da eğitim yaşam nasıl? şeklinde gelen so.

Azerbaycan’da Eğitim – Yaşam

Azerbaycan'da Eğitim - Yaşam

Azerbaycan’da Eğitim – Yaşam

Azerbaycan’da Eğitim – Yaşam, okuma salonu Internet, merkezi, sağlık merkezi, spor ve de sağlık hizmetlerinden (dahil dişçilik), kütüphaneden yararlanılmaktadır. “Erişimi Merkezi” öğrencilere en modern bilgisayar bilimleri alanlarında ilerleme sağlar. Geniş imkanlara sahip olan “Spor bölümü ve yürüyüş ve gezi amaçlı kullanabilir. kafeleri, yemekhaneleri öğrencinin gereksinimleri düşünülerek  tasarlanmıştır.

Yabancı Öğrenci Eğitim İmkanı

Yabancı öğrencilerin eğitim imkânları, araştırma ve hizmetler, eğitim ve ek yaptığımız uluslararası ilişkiler adına tüm dünyadan  Amerika, Gürcistan, İran, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, Hindistan Kore, Almanya, Türkmenistan, Kazakistan, Tacikistan ve Türkiye’den giden eğitim alan öğrenciler topluluguna katılarak Türk akraba öğrençileri ile azeri öğrencilerle geniş çevre edinme imkanını yakalama fırsatı bulacaklardır.

Azerbaycan, Güney-Doğu Asya’da, İran ve Irak sınırında bir millettir. Petrol zengini bir ülke ve Kafkasya bölgesindeki en büyük üniversite nüfuslarından birine ev sahipliği yapıyor. Ülkenin başkenti Bakü, zengin bir tarihe ve kültüre sahip modern bir metropoldür. Ancak, kuzey Azerbaycan’ın sert iklimi, öğrencileri başka yerlerde eğlence bulmaya zorlar.

Yaz aylarında, dersler masmavi gökyüzünden soğuk gökyüzüne geçer. Azerbaycan’daki öğrenciler evleri ve okulları arasındaki aşırı iklim farklılıklarıyla başa çıkmak zorunda. Ayrıca, açık hava etkinliklerini iç mekanlarda zorlayan uzun ve sert kışlara da dayanırlar. Hatta bazıları bacaklarına şok vermemek için kitaplarına tutunarak kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. Bununla birlikte, bu zorluk bazı ilginç kültürel geleneklere yol açmıştır: birçok Azerbaycan yemeği ve içeceği yaz aylarında korunmaktadır. Bu iklim eşitliği sayesinde, öğrenciler yerel iklimlerine alışır ve bundan en iyi şekilde yararlanırlar.

Bakü’de öğrenciler, ülkelerinin amiral gemisi olan Azerbaycan “Kafkas” Devlet Üniversitesi’nde (ASUU) eğitim görmekten keyif alırlar. ASUU’ya her yıl 32.000’den fazla öğrenci katılır; ancak, bu öğrencilerin sadece %10’u lisans derecesi almaktadır. Bakü’de öğrenci olmayanların çoğu şehrin güneyinde sıfırın yaklaşık 2 derece üzerinde ikamet ediyor. Bu aşırı iklim farkına rağmen, hem okul hem de öğrenci olmayan nüfus kış aylarında büyük ölçüde aktif kalır. Örneğin, ASUU soğuk aylarda insanları meşgul eden birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca kampüste öğrencilerin yıl boyunca indirimli okul malzemeleri satın alabilecekleri çarşılara da ev sahipliği yapmaktadır. ÇARŞI dışında!

Ülkenin başkenti, Bahar Şenliği veya Navruz Festivali gibi birçok tanınmış kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Navruz festivali, İsa Mesih’in Hıristiyan inancına göre dirilişini anmaktadır; Azerbaycanlılara özgü dans, müzik ve diğer geleneklerle kutlanır. Bu şehir aynı zamanda yılın hemen her gecesi oyunlara ev sahipliği yapan birkaç tiyatroya sahiptir. Ayrıca Azerbaycan’da farklı tarihi kültürlere hitap eden birçok müze bulunmaktadır. Aslında Azerbaycan, küçük nüfusunun tüketebileceğinden daha fazla kültürel kaynağa sahiptir. Azerbaycan’ın her yerinden insanlar, milletlerinin zengin kültürünü daha iyi anlamak için buraya geliyorlar.

Diğer ülkeler daha yalnız öğrenci hayatları yaşarken, birçok Azerbaycanlı ihtiyaçlarını ders dışı etkinliklerle karşılıyor. Birçoğu kış aylarında kayak yapmaya veya yaz aylarında doğada yürüyüşe gider. Her iki durumda da, ebeveynlerinin gözetimi altında ders kitaplarından kısa süreliğine kaçarlar. Cundaş İlçesi’ndeki Taksimdercik baraj gölünün yakınında yürüyüş yapan yürüyüşçüler, Öğrenci Köyü olarak bilinen gizli bir toplulukla karşılaşacaklar. Bu topluluk, her yaz yaklaşık 250 öğrenciye ev sahipliği yapar ve yürüyüş yaparken onlar için ev gibi olanaklar sağlar. Hatta bazıları ASUU’da dereceleri üzerinde çalışırken yıl boyunca burada kalıyor.

Azerbaycan’daki öğrenciler, evleri ve okulları arasındaki aşırı iklim farklılıkları nedeniyle benzersiz zorluklarla karşı karşıyadır. Ancak Bakü, ünlü Navruz festivali de dahil olmak üzere soğuk aylarda insanları meşgul eden çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Ek olarak, bu zorlu iklim sayesinde birçok Azerbaycan yemeği yaz aylarında korunmaktadır; bu eşitlik, öğrencilerin zor koşullara rağmen en iyisini yapmalarını sağlar. Azerbaycan’da öğrenci hayatı her zaman kolay değildir, ancak zor koşullar nedeniyle ellerinden gelenin en iyisini yaparlar!

 

Adres Te. No.
Katip Mustafa Çelebi Mavi Han İstiklal Caddesi No: 49 D:kat:5, 34433 Taksim/İstanbul (0212) 709 87 09
Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!